Zangkoor Odysseus

Zangkoor Odysseus is een gemengd koor van enthousiaste mensen, die het ontzettend leuk vinden om met elkaar te zingen en ernaar streven hun zangkwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Het koor is in 1997 opgericht en heeft momenteel 27 leden. Zangkoor Odysseus zingt drie- en vierstemmig en staat onder leiding van dirigent Paul Tijink.

Het repertoire bestaat uit een bijzondere combinatie van licht klassiek werk, zoals liederen uit de Duitse Romantiek (Mendelssohn, Brahms), wereldmuziek en volksmuziekbewerkingen met zo nu en dan een uitstapje naar een ander genre, zoals het Franse chanson.

We streven ernaar regelmatig een eigen concert te geven. Daarnaast doen we mee aan korenfestivals en treden we op in zorgcentra. Zo is het traditie geworden om in het voorjaar op te treden in zorgcentrum ’t Schouw in Amsterdam. Op verzoek zingen we bij andere gelegenheden.

We werken bij onze concerten vaak met een thema, waarbij we een passende medewerking zoeken van een solist of ensemble. Zo hadden we bijvoorbeeld een heuse doedelzak bij ons Keltische concert en mandolineorkest AMTG uit Amsterdam begeleidde ons bij het programma over de Middellandse Zee.

De repetities vinden plaats op woensdagavond van 20.00u – 22.00u in de Montessorischool Landsmeer, Burgemeester Postweg 88 in Landsmeer.

Contact gegevens

Locatie
Landsmeer

E-mailadres
marjansmid23@gmail.com

Website
http://www.zangkoorodysseus.nl

Secretaris

Naam
Marjan Smid

Telefoonnummer
06-12732710

E-mailadres
marjansmid23@gmail.com

Koor gegevens

Soort koor
Gemengd

Aantal leden
27

Genre
licht klassiek, wereld- en volksmuziek

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl