Het Zwanenkoor

Het Zwanenkoor zingt al 33 jaar met veel enthousiasme het Amsterdams Jordanese lied.
Onze muzikaal leider is één van de beste accordeonisten van Nederland. Zijn naam is André Vrolijk.

Het koor treedt zeer regelmatig op in verzorgingshuizen en instellingen voor mensen met een beperking. Daarnaast zijn er ook commerciële optredens.
Een paar voorbeelden: Een optreden tijdens de koningsvaart, optreden in een show van Willeke Alberti, optreden op Noorderslag waar het koor 3e werd in de top 25, een special van omroep Max “De parels van de Jordaan” en nog veel meer.

Elk jaar organiseren wij zelf 5 voorstellingen in de Rode Hoed in Amsterdam. De koorleden zingen alles uit het hoofd. Dat maakt, dat de optredens er veel dynamischer uitzien. Iedere voorstelling in de Rode Hoed wordt gepresenteerd door een bekende Nederlander, die dit altijd met veel enthousiasme doet. Enkele presentatoren waren: Willeke Alberti, Johnny de Mol, Jacques Klöters, Gijs Staverman, René Froger, Louis van Dijk, Erik Brey, Danny Malando, Daniël Dekker, Dieuwertje Blok, Jack van Gelder, Matthijs van Nieuwkerk, Ron Brandsteder, Frits Barend, Tony Eyk, Leo Blokhuis, Cor Bakker, André van Duin en Loes Luca. Maar er waren er meer.

In 2019 bestond het koor 30 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd de zesde Cd “Al 30 jaar met hart en ziel” uitgebracht. Een geweldige Cd!

Het koor heeft een groot aantal Vrienden van Het Zwanenkoor.

Kijk voor meer informatie op onze website www.zwanenkoor.nl

Contact gegevens

Locatie
Amsterdam

E-mailadres
info@zwanenkoor.nl

Website
http://www.zwanenkoor.nl

Secretaris

Naam
Mw. E. Hählen

Telefoonnummer
020-7762299 of 06 - 41298359

E-mailadres
e.hahlen@upcmail.nl

Koor gegevens

Soort koor
Gemengd

Aantal leden
49

Genre
Amsterdams Jordanees repertoire

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl